Laktózmentes madártej pohárkrém
Laktózmentes madártej pohárkrém
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Laktózmentes Rama margarin - 14 dekagramm
  • Cukor - 7 dekagramm
  • Laktózmentes tej - 2 dl
  • Tojás - 4 darab
  • Liszt - 4,5 evőkanál
  • Vaníliás cukor - 10 gramm
  • Vanília őrlemény - 1 kávéskanál
  • Sütőpor - 1 kávéskanál

Elkészítés:

  1. 5 dkg laktózmentes Rama margarint habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, és éppen csak simára keverjük. 1,5 tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeverjük a margarinos résszel. Végül belekeverünk 2 evőkanál átszitált lisztet és 1 kávéskanál átszitált sütőport. A masszából 4 muffint sütünk 220 fokon 15-20 perc alatt.
  2. 2 dl laktózmentes tejet, 2 evőkanál cukrot, 10 g vaníliás cukrot, 1 kávéskanál vanília örleményt összekeverünk és felforralunk. Fél tojásból habot verünk és kávéskanállal beleszaggatjuk a forró tejbe. Lassú tűzön kb. hat perc alatt megfőzzük. Közben egyszer megfordítjuk őket. Ezután kiszedjük a megfőtt tojáshab galuskákat. A tejes keveréket lehűtjük kissé, majd hozzáadjuk két tojás sárgáját, két és fél evőkanál lisztet és gyors keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Majd keverés közben lehűtjük. 9 dkg laktózmentes Rama margarint 3 evőkanál cukorral habosra keverünk és hozzákeverjük a kihűlt krémhez
  3. A muffinokat kettévágjuk, az alsó részüket egy-egy pohár aljára tesszük, rájuk öntünk egy adag krémet, rátesszük a tetejét, ráöntjük maradék krémet. Tetejükre teszünk egy-három tojáshab galuskát