Feltöltve:

Laktózmentes madártej pohárkrém

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Laktózmentes Rama margarin14 dekagramm
Cukor7 dekagramm
Laktózmentes tej2 dl
Tojás4 darab
Liszt4,5 evőkanál
Vaníliás cukor10 gramm
Vanília őrlemény1 kávéskanál
Sütőpor1 kávéskanál

Alternatív étrend

Promó

Elkészítés

1. lépés

5 dkg laktózmentes Rama margarint habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, és éppen csak simára keverjük. 1,5 tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeverjük a margarinos résszel. Végül belekeverünk 2 evőkanál átszitált lisztet és 1 kávéskanál átszitált sütőport. A masszából 4 muffint sütünk 220 fokon 15-20 perc alatt.

2. lépés

2 dl laktózmentes tejet, 2 evőkanál cukrot, 10 g vaníliás cukrot, 1 kávéskanál vanília örleményt összekeverünk és felforralunk. Fél tojásból habot verünk és kávéskanállal beleszaggatjuk a forró tejbe. Lassú tűzön kb. hat perc alatt megfőzzük. Közben egyszer megfordítjuk őket. Ezután kiszedjük a megfőtt tojáshab galuskákat. A tejes keveréket lehűtjük kissé, majd hozzáadjuk két tojás sárgáját, két és fél evőkanál lisztet és gyors keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Majd keverés közben lehűtjük. 9 dkg laktózmentes Rama margarint 3 evőkanál cukorral habosra keverünk és hozzákeverjük a kihűlt krémhez

3. lépés

A muffinokat kettévágjuk, az alsó részüket egy-egy pohár aljára tesszük, rájuk öntünk egy adag krémet, rátesszük a tetejét, ráöntjük maradék krémet. Tetejükre teszünk egy-három tojáshab galuskát

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem