Feltöltve:

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360
mood Nehéz
person 6 fő
thumb_up 19

Hozzávalók

Tojás16 darab
kristálycukor16 evőkanál
Liszt12 evőkanál
Kakaópor4 evőkanál
Sütőpor2 csomag
Kókuszos pudingpor ( laktózmentes)2 csomag
Tej (laktózmentes)4 dl
Rama Laktózmentes sütőmargarin15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
kókuszreszelék8 dekagramm
Habtejszín( laktózmentes)8 dl
zselatin1 kávéskanál
Étcsokoládé (laktózmentes)30 dekagramm
Fehércsokoládé (laktózmentes)30 dekagramm
méz75 gramm
Fehér marcipám massza25 dekagramm
Fekete marcipán massza8 dekagramm
Ételfesték ( piros)7-8 csepp

Ételintolerancia

Laktóz mentes

Promó

TRND2018

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta:

    2 kerek piskótát készítünk. 8 tojássárgáját 8 evőkanál cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. A 6 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál kakaóport és az 1 csomag sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk, a sárgájához jól elkeverjük.

    8 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verünk, majd óvatosan a tojássárgás lisztes keverékbe forgatjuk.

    Egy 24 cm-es, kapcsos, kerek tortaforma alját sütőpapírral béleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, akkor ugyanígy a másik piskóta lapot is elkészítjük.
    A lapokat teljesen kihűtjük.

  2. 2. lépés

    Kókuszos krém:

    A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Néha megkavarva hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.

    Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a kókuszreszelékkel összekeverjük.

    5 dl tejszínt felverjünk és belekeverjük a pici vízben feloldott zselatint, majd a kókuszos krémet óvatosan belekeverjük. Kb 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és jól összeragassza a kifaragott tortánkat.

  3. 3. lépés

    Csoki ganache ( összefogja a tortát,hogy ne csússzon szét):

    3 dl tejszínt forraljunk fel, majd adjuk hozzá a kockákra tört csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele. A csokoládét tegyük egy vékony magas falú edénybe. Legjobb a botmixerhez tartozó edény.

    A forró tejszínt öntsük a csokoládéra és hagyjuk 1-2 percig állni, míg megolvad a csokoládé. Ezután merítsük bele a botmixert és kapcsoljuk be. Vigyázzunk, hogy ne emelgessük a botmixert, nehogy levegőt pumpáljunk a ganache-ba. Csak addig keverjük, míg sima csomómentes nem lesz. Az elkészült bevonónkat langyos állapotban tudjuk használni. Forró állapotban soha ne öntsük a tortánkra, süteményünkre, mert megolvaszthatja azt.

  4. 4. lépés

    Fehér csokigyurma ( a kutyus szőré ebből lesz ):

    A modelling csokihoz kerámia vagy műanyag edényt használok, a fémedénybe beleragadna.

    A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A kimért mézet adagokat mikróban felforrósítjuk és a vízgőzről levett, felolvasztott csokihoz öntjük. Fakanállal keverjük, amíg egynemű, kezelhetően meleg masszát kapunk. Amikor már kézzel meg tudjuk fogni, a masszát kivesszük az edényből és lapítón vagy a konyhapulton kézzel gyúrjuk tovább. Elég sok nedvességet kigyúrunk a plasztik csokiból, a fehér csokoládés masszából.

    A felesleges vizet papírtörlővel itatjuk fel. Sok-sok papírtörlővel. Vagy egy erre rendszeresített konyharuhával. A kész csokigyurmákat folpackba (nylon zacskó) tekerjük és legalább egy órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt kb egy-fél órával kivesszük majd a hűtőből.

  5. 5. lépés

    Összeállítás:

    Az egyik piskóta lapot keresztben megfelezzük és élére állítjuk, közé kókuszkrémet kenünk, hogy összeragassza. Ez lesz a kutyus törzse.

    A másik piskóta lapot is keresztben vágjuk, az egyik feléből megformázzuk a kutyus fejét és kókuszkrémmel a törzshöz ragasztjuk. A másik feléből a négy lábát formázzuk meg és szinten kókuszkrémmel a törzshöz ragasztjuk. A maradék kókuszkrémmel az egész kutyust kívülről bekenjük. Kb 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól megdermedjen.

    A hűtőből kivéve az egész tortát bekenjük ganache-al, majd egy fél órára hűtőszekrénybe rakjuk. Így a csokigyurma jól megtapad, rajta és nem csúszik szét a torta.

    Ismét kivesszük a tortát a hűtőből és a modelling csokit étkezési keményítővel éppen csak megszórt, sima felületen átgyúrjuk. Ezután kinyújtjuk (szintén étkezési keményítőn) és a kutyusra rakjuk

    A kutyus szőrét hegyes végű kisollóval formázzuk a személ és az orránál a helyet kivágjuk és a fekete marcipánból szemet és orrot készítünk neki. A körmöcskéket is fekete marcipánból készítjük.

    A füleket és a nyelvet és a farkát fehér marcipánból megformázzuk, majd kicsi vízzel megkenve az aljukat a kutyushoz ragasztjuk. A fülecskéket és a nyelvet belül picit pirosra (inkább rózsaszínre) festjük.


  6. 6. lépés

    Tipp:

    Az elkészült csoki ganache sűrűsége változó lehet, mert befolyásolja a tejszín minősége és a csokoládé szárazanyag tartalma is. Ezért mielőtt használnánk, a langyos állapotában ellenőrizzük a következőképen. Mártsunk bele egy fakanalat vagy habkártyát és húzzunk bele egy vonalat. Ha a kapott csík megmarad, nem folyik össze a bevonó, akkor az állaga megfelelő. Ha nem megfelelő korrigálhatjuk. Ha nem eléggé folyékony, önthető, akkor keverjünk bele még forralt tejszínt. Ha túl híg, keverjünk bele olvasztott csokoládét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Puncstorta

timer 320"
mood Könnyű
thumb_up 1

Epres charlotte torta

timer 650"
mood Közepes
thumb_up 2

Joghurttorta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 3