Liszt | 25 dekagramm |
---|---|
Sütőpor | 1 teáskanál |
szódabikarbóna | 1/2 kávéskanál |
Cukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom | 1 darab |
laktózmentes natúr joghurt | 2 dl |
Tojás | 2 darab |
laktózmentes Rama margarin | 5 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
citromlé | 2 evőkanál |
narancs | 1 darab |
színes szórócukor | 12 csipetnyi |
Laktózmentes joghurtos citrommuffin a Desszertek kategóriában
A muffinformákat papírral kibéleljük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját.
Egy másik tálban a tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a laktózmentes natúr joghurtot, az olvasztott laktózmentes Rama margarint és a citrom levét, majd apránként a lisztes keverékhez vegyítjük.
A masszát a formákba kanalazzuk, és közepes hőfokra előmelegített sütőbe toljuk.
Míg a muffinok sülnek, a porcukrot simára keverjük a citromlével, s amikor a muffin kisült (kb. 15-20 perc) a tetejét ezzel a mázzal kenjük meg. Díszítésként színes szórócukrot és negyedelt narancskarikákat használhatunk.