Liszt | 200 gramm |
---|---|
Laktózmentes Rama | 150 gramm |
kristálycukor | 80 gramm |
darált dió | 100 gramm |
rum | 2 evőkanál |
ét tortabevonó | 1 darab |
gyümölcslekvár | 200 gramm |
Laktózmentes isler Gencsről a Desszertek kategóriában
A lisztet összegyúrjuk a laktózmentes rama-val, a cukorral, a darált dióval, a rummal. Ha szükséges egy kevéske laktózmentes tejet adhatunk hozzá. Folpackba csomagolva 1 órát pihentetjük hütőszekrényben.
Ezután liszttel megszórt deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és pohár segítségével köröket szaggatunk. A korongokat sütőpapíros tepsibe helyezzük és szép világossárgára sütjük.
Ha kihűlt, két-két korongot lekvárral összeragasztunk. A tortabevonót mikróban megolvasztjuk, két kiskanál olajat adunk hozzá és az összeragasztott islerek tetejét megkenjük.