Laktózmentes Húsvéti Répatorta tekercs
Laktózmentes Húsvéti Répatorta tekercs
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • reszelt répa - 200 gramm
  • Rama laktózmentes margarin - 10 dekagramm
  • Só - 1 csipetnyi
  • dió - 60 gramm
  • Tojás - 3 darab
  • Liszt - 150 gramm
  • Sütőpor - 2 teáskanál
  • Cukor - 160 gramm
  • Reszelt Citromhéj - 1 darab
  • laktózmentes mascarpone - 500 gramm
  • Fahéj - 4 teáskanál
  • porcukor - 5 evőkanál
  • dió - darab

Elkészítés:

  1. 1.A tojásokat a cukorral habosra keverjük. 2.Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint 3. Ezután hozzáöntjük és jól eldolgozzuk, a citromhéjjal elkevert diót, sütőport, lisztet és a reszelt répát a tojásos masszába. 4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük az így kapott masszánkat, és 175 fokon kb.18 percig sütjük. 5.Még melegen feltekerjük a papírral együtt (én vizes konyharuha segítségével) 6.Hagyjuk teljesen kihűlni, eközben elkészítjük a krémet. 7.A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a fahéjjal. Miután kihűlt a tésztánk megkenjük a krémmel, a tetejére is hagyjunk egy kicsit a dekorálás céljából.Jó étvágyat!