Liszt | 68 dekagramm |
---|---|
Rama laktózmentes margarin | 68 dekagramm |
laktózmentes tej | 3,3 dl |
élesztő | 4 gramm |
porcukor | 6,8 dekagramm |
só | 7 gramm |
Tojás | 6,8 dekagramm |
Laktózmentes hamburgerbuci a Előételek kategóriában
Kétféleképpen szoktam csinálni :)
Van egy szuper kenyérsütő gépem amibe beleteszem az alapanyagokat az összemelegíti megdagasztja és megkeleszti nekem. Aztán csak bucikat készítek belőle, és amíg előmelegszik a sütő (180-200C) kb. 20 perc addig pihen még egyet a tésztám, megkenem a tetejéét és megszórom len és szezámmaggal.
A második mód amikor hagyományosan élesztőt felfuttatom, majd összedagasztom kézzel a tésztát és megkelesztem. Kelesztés után bucikat készítek belőle, és amíg előmelegszik a sütő (180-200C) kb. 20 perc addig pihen még egyet a tésztám, megkenem a tetejéét és megszórom len és szezámmaggal.