Laktózmentes gyümölcskenyér
Laktózmentes gyümölcskenyér
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Tojás - 8 darab
  • porcukor - 34 dekagramm
  • Liszt - 40 dekagramm
  • Ráma laktózmentes - 40 dekagramm
  • Sütőpor - 1 csomag
  • dió - 5 dekagramm
  • mogyoró - 5 dekagramm
  • datolya - 5 dekagramm
  • füge - 5 dekagramm
  • aszalt sárgabarack - 5 dekagramm
  • aszalt szilva - 10 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • kandirozott gyümölcs vagy zselécukor - 10 dekagramm
  • narancs reszelt héja - 1 darab
  • Vaniliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat.
  4. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával.
  5. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát.
  6. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenhetjük, darált mogyoróval díszítjük.