Cukor | 7 evőkanál |
darált dió | 7 evőkanál |
Tojás | 7 darab |
morzsa | 4 evőkanál |
Rama laktózmentes margarin | 15 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
Cukor | 10 dekagramm |
laktózmentes tej | 300 milliliter |
Liszt | 3 púpos evőkanál |
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, és a cukorral habverővel kemény habbá verjük.
Ezután hozzáadjuk a 7 kanál darált diót és a 4 kanál morzsát, lazán kavargatva.
Zsírozott-lisztezett sütőformába öntjük, és 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel 3 lapot vágunk belőle.
A krémhez a lisztet a tejjel folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral kikeverjük és a már kihűlt főzött krémhez adjuk, habverővel jól átkeverjük, majd a darált diót is beleforgatjuk.
A tortalapokat megkenjük, majd bevonjuk a krémmel, és ízlés szerint díszíthetjük.
Hozzászólások