Laktózmentes diós bejgli
Laktózmentes diós bejgli
  • timer210 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - kilogramm
  • Laktózmentes Rama margarin - 20 dekagramm
  • tojás sárgája - 2 darab
  • Tojás - 1 darab
  • Cukor - 33 dekagramm
  • instant sütőélesztő - 1 kávéskanál
  • Só - 1 csipetnyi
  • tejföl - 20 dekagramm
  • darált dió - 33 dekagramm
  • aszalt szilva - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, hozzádaraboljuk a laktózmentes Rama margarint. Majd elmorzsoljuk a lisztet és a marharint.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztő-port, a cukrot és a sót.
  3. Ezután annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de már ne tapadjon le az edény aljára gyúrás közben.
  4. Becsomagoljuk alufóliába, és nagyjából két órára a hűtőbe tesszük.
  5. Közben megcsináljuk a tölteléket. A laktózmentes tejet a cukorral felforraljuk, ezután belekeverjük a diót, újra forrás után fél percig főzzük, majd belekeverjük az aszalt szilvát. Hagyjuk lehűlni.
  6. Ha letelt a két óra, három egyforma darabba vágjuk a tésztát, majd lisztezett asztalon, vagy nyújtódeszkán jó vékony téglalapokra nyújtjuk. Ezután a tölteléket késsel elkenjük a tésztán. Feltekerjük, villával megszúrkáljuk, felvert tojással megkenjük a tetejét.
  7. 180 °C-on sütjük amíg megpirul a teteje, majd 160 °C-on további 40 percig.