Liszt | kilogramm |
Laktózmentes Rama margarin | 20 dekagramm |
tojás sárgája | 2 darab |
Tojás | 1 darab |
Cukor | 33 dekagramm |
instant sütőélesztő | 1 kávéskanál |
Só | 1 csipetnyi |
tejföl | 20 dekagramm |
darált dió | 33 dekagramm |
aszalt szilva | 10 dekagramm |
A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, hozzádaraboljuk a laktózmentes Rama margarint. Majd elmorzsoljuk a lisztet és a marharint.
Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztő-port, a cukrot és a sót.
Ezután annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de már ne tapadjon le az edény aljára gyúrás közben.
Becsomagoljuk alufóliába, és nagyjából két órára a hűtőbe tesszük.
Közben megcsináljuk a tölteléket. A laktózmentes tejet a cukorral felforraljuk, ezután belekeverjük a diót, újra forrás után fél percig főzzük, majd belekeverjük az aszalt szilvát. Hagyjuk lehűlni.
Ha letelt a két óra, három egyforma darabba vágjuk a tésztát, majd lisztezett asztalon, vagy nyújtódeszkán jó vékony téglalapokra nyújtjuk. Ezután a tölteléket késsel elkenjük a tésztán. Feltekerjük, villával megszúrkáljuk, felvert tojással megkenjük a tetejét.
180 °C-on sütjük amíg megpirul a teteje, majd 160 °C-on további 40 percig.
Hozzászólások