Feltöltve:

Laktózmentes diós bejgli

timer 210
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Liszt kilogramm
Laktózmentes Rama margarin20 dekagramm
tojás sárgája2 darab
Tojás1 darab
Cukor33 dekagramm
instant sütőélesztő1 kávéskanál
1 csipetnyi
tejföl20 dekagramm
darált dió33 dekagramm
aszalt szilva10 dekagramm

Alternatív étrend

Promó

Elkészítés

1. lépés

A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, hozzádaraboljuk a laktózmentes Rama margarint. Majd elmorzsoljuk a lisztet és a marharint.

2. lépés

Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztő-port, a cukrot és a sót.

3. lépés

Ezután annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de már ne tapadjon le az edény aljára gyúrás közben.

4. lépés

Becsomagoljuk alufóliába, és nagyjából két órára a hűtőbe tesszük.

5. lépés

Közben megcsináljuk a tölteléket. A laktózmentes tejet a cukorral felforraljuk, ezután belekeverjük a diót, újra forrás után fél percig főzzük, majd belekeverjük az aszalt szilvát. Hagyjuk lehűlni.

6. lépés

Ha letelt a két óra, három egyforma darabba vágjuk a tésztát, majd lisztezett asztalon, vagy nyújtódeszkán jó vékony téglalapokra nyújtjuk. Ezután a tölteléket késsel elkenjük a tésztán. Feltekerjük, villával megszúrkáljuk, felvert tojással megkenjük a tetejét.

7. lépés

180 °C-on sütjük amíg megpirul a teteje, majd 160 °C-on további 40 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem