Laktózmentes Csokis puszedli
Laktózmentes Csokis puszedli
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 125 gramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • Sütőpor - 1/2 csomag
  • Rama laktózmentes margarin - 125 gramm
  • édesítőszer 1:4 - 30-32 darab
  • Tojás - 2 darab
  • vanília (aroma, kivonat) - egység
  • laktózmentes étcsokoládé - 175 gramm
  • dió - 75 gramm

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a lisztet, kakaóport, sütőport.
  2. A vajat a édesítőszerrel habosra keverjük. (Ha cukrot akarunk használni, a mennyiség 125 g.)
  3. Apránként hozzáadjuk a tojást, a vaníliát, majd a lisztes keveréket, és simára dolgozzuk.
  4. Hozzákeverjük az apróra vágott csokit és diót.
  5. Kávéskanálnyi darabokat szaggatunk a sütőpapírral előkészített tepsire. A halmokat ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben szétmászik. Ha liszt egy részét vagy egészét teljes kiőrlésű lisztre cseréljük, akkor sütés közben a massza kevésbé terjed szét.
  6. Előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on 10-12 percig sütjük. Ha kész van, hagyjuk hűlni a tepsiben, és csak utána szedjük ki, mert frissen könnyen törik.