Laktozmentes, citromkrémes piskóta
Laktozmentes, citromkrémes piskóta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Liszt - 7 evőkanál
  • Cukor - 7 evőkanál
  • Tojás - 7 darab
  • Sütőpor - 1 teáskanál
  • laktózmentes tejföl - 4 dl
  • Laktozmentes rama - 12 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • Citrom - 2 darab
  • Laktozmentes tejszín - 2,5 dl
  • Sárga ételszínezék - pár csepp

Elkészítés:

  1. Piskótát sütünk: 7 tojást szétválasztunk, majd a fehérjét felverjük. A sárgáját a cukorral habosra verni majd hozzátenni egy fél citrom héját. És összekeverni a liszttel, majd lazítani a habbal.
  2. Az elkészült masszát 180 fokra előmelegített sütőbe tenni.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet: A tejszínt felverni Aztán egy másik tálban habosra verni a margarint a porcukorral, majd a maradék 1.5 citromhéját belereszelni és hozzáadni mindkét citrom levét.
  4. A krémhez hozzátenni a tejfölt, majd ha elkevertük, a felvert tejszínt.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd betöltjük a krém ¾ részével.
  6. A maradék negyednyi krémbe beletenni pár cseppnyi ételszínezéket és körbekenni vele. Ha marad akkor habzsákból is nyomhatunk rá díszítést.