Feltöltve:

Laktózmentes céklás-almás amerikai palacsinta (gluténmentesen is)

timer 20
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt (helyettesíthető gluténmentes barna rizs- vagy zabpehelyliszttel)105 gramm
Dr. Oetker Sütőpor3 gramm
őrölt fahéj0,5 teáskanál
1 csipetnyi
cukor (helyettesíthető xilittel)12 gramm
Laktózmentes Rama sütőmargarin25 gramm
tojás (M)1 darab
Laktózmentes tej (helyettesíthető növényi tejjel)125 milliliter
sütőben sült cékla (kicsi)1 darab
reszelt almafél darab

A díszítéshez, tálaláshoz

méz2 evőkanál
joghurt1 kevés
szezonális gyümölcsök (áfonya, eper, málna, banán)100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A száraz hozzávalókat szitáljuk egy tálba és keverjük el.
    A laktózmentes tejet turmixoljuk össze a sült céklával, ebbe keverjük bele a tojást, olvasztott laktózmentes margarint is.
    Ezt a folyékony keveréket öntsük a száraz hozzávalókhoz, keverjük simára, végül forgassuk bele a reszelt almát is.

  2. 2. lépés

    Forró palacsintasütőben olvasszunk fel egy ujjnyi margarint, erre kanalazzunk 2-3 evőkanállal a céklás-almás palacsintatésztából. Süssük addig az egyik oldalát, amíg buborékok nem kezdenek megjelenni a tetején. Ekkor fordítsuk meg és süssük még 1-2 percig.

  3. 3. lépés

    Tálaláskor mézet, joghurtot csorgassunk rá, és friss gyümölcsökkel díszítsük.

  4. 4. lépés

    TIPP: a sütőben sült cékla nagyszerűen felhasználható még salátákba, reggeli turmixitalokba, köretként is vagy önmagában nassolni. Ehhez a céklát pucoljuk meg, vágjuk vékonyabb szeletekre, és sütőpapírral bélelt tepsin vagy sütőedényben, 190°C-os előmelegített sütőben süssük amíg megpuhul (kb 40 perc). Kb. 15 perc után dobjunk rá pár kocka margarint, majd forgassuk össze.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Zöld teás bögrés sütemény

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Almáspite sajttorta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2

Vörösbársony pohárdesszert

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalagos fánk

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre