Laktózmentes Boszorkány Pogácsa
Laktózmentes Boszorkány Pogácsa
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • laktózmentes Rama margarin - 250 gramm
  • Cukor - 170 gramm
  • citrom - 1 darab
  • Tojás - 4 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • durvára vágott dió - 100-150 gramm
  • Liszt - kevés
  • lekvár - kevés

Elkészítés:

  1. A margarint,a cukrot,a tojások sárgáját,a vaníliás cukrot,a citrom reszelt héját,a fél citrom levét alaposan felhabosítjuk,majd annyi lisztet adunk hozzá,hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
  2. Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából/nekem 64 db lett/.
  3. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük,de nem habosítjuk fel,és a golyókat beleforgatjuk,majd a durvára vágott dióbélbe.
  4. Kikent tepsibe,vagy sütőlemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat,és a közepükbe a mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk.
  5. Előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt szép világosra sütjük.Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.Bármilyen lekvárral nagyon finom.
  6. Jó étvágyat hozzá!