Feltöltve:

Laktóz- és lisztmentes csokoládés brownie

timer 45
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

csokoládé30 dekagramm
laktózmentes Rama margarin20 dekagramm
Tojás6 darab
barnacukor16 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
durvára vágott dió3 marék
aszalt áfonya5 dekagramm
1 csipetnyi
darált zabpehely6 evőkanál

Alternatív étrend

Promó

Elkészítés

1. lépés

A csokoládét a laktózmentes Rama margarinnal vízgőz felett elkezdjük felolvasztani. A hat tojást elkeverjük a barnacukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval. A felolvasztott csokoládét belekeverjük a tojásos keverékbe ügyelve, hogy ne túl forrón keverjük bele. Alaposan elkeverjük. Beledobjuk a durvára vágott diót és az aszalt áfonyát. Szintén jól elkeverjük. Végül belekeverjük a darált zabpelyhet (vagy zablisztet). Kikent sütőformába öntjük a masszát és 190 Celsius fokon sütjük kb. 20-25 percig alsó-felső légkeveréses sütési módon. (Nem kell előmelegíteni a sütőt. Így belül puha, kívül pedig ropogós lesz.) Ügyelni kell rá, nehogy megégjen.
Fagyasztott gyümölccsel, fagyival vagy tejszínhabbal kínálhatjuk az elkészült finomságot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem