fekete bors | 0.5 teáskanál |
---|---|
fokhagyma gerezd | 1 darab |
majonéz | 100 gramm |
csirkemell filé | 700 gramm |
mazsola | 3 dekagramm |
zöldhagyma | 1 darab |
só | 2 teáskanál |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 0.5 darab |
szárított kakukkfű | 0.5 teáskanál |
író | 4 dl |
Knorr Pirított hagymás Ízbomba | 0.5 darab |
cayenne bors | 0.5 teáskanál |
aprított petrezselyemzöld | 3 evőkanál |
salátamix | 500 gramm |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
őrölt édes pirospaprika | 0.5 teáskanál |
szárított oregánó | 0.5 teáskanál |
pirított dió | 5 dekagramm |
almaecet | 1 evőkanál |
Laktató kertész-saláta a Saláták kategóriában
Keverjük össze a fűszereket.
Egy kanál fűszerkeveréket keverj el 1,5 dl íróval, aprított zöldhagymával, majonézzel, petrezselyemmel, ecettel és citromhéjjal.
A maradék fűszerkeverékkel dörzsöljük be a húst, majd adjuk hozzá le a maradék írót. Tegyük 2-3 órára hűtőbe, majd mossuk le az írót és grillezzük meg.
Daraboljuk fel.
Közben mossuk meg a salátát, szárítsuk meg és keverjük össze a dióval és mazsolával. Öntsük le a szósszal, ízesítsük. Osszuk szét 4 tányérra és helyezzük rá a csirkeszeleteket.