Feltöltve:

Lajcsi szelet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
puncsos, epres, vagy málnás pudingpor, a lényeg hogy rózsaszín legyen1 csomag
tej6 dl
vaníliás cukor1 csomag
rum vagy rumaroma1 kis

Tészta

liszt40 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Ráma5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
méz2 evőkanál
tojás2 egész
szódabikarbóna2 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta készítése: a lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percnyi kevergetés közben felfőzzük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát háromfelé osztjuk és darabonként kb. 30x24 cm-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Krém készítése: a 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk, amíg a pudingok kihűlnek. A Ramát a porcukorral kikeverjük és kettéválasztjuk, majd a kétfajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem