Kuszkusz saláta pirított csirkemellel
Kuszkusz saláta pirított csirkemellel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 350 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • olívaolaj - 4 evőkanál
  • cukkini - 1 darab
  • koktél paradicsom - 250 gramm
  • friss petrezselyem - 1 csokor
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 2 teáskanál
  • kuszkusz - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk a csirkemellet vékonyabb szeletekre. Szórjuk meg őket csirkés Delikáttal. A kuszkuszt pirítsuk meg egy kicsit egy kis olíva olajon. A zöldségleves kockát oldjuk föl fél liter forróvízben, majd öntsünk belőle annyit a kuszkuszra, hogy kb. 1 cm-rel lepje el. Fedjük le és hagyjuk begőzölni kb. 8 percig.
  2. Egy villával keverjük föl, hogy a szemek peregjenek, majd tegyük félre most már fedő nélkül, hogy hűljön. Kockázzuk föl a megmosott cukkinit. Pirítsuk kb. 8 percig forró margarinon. Kockázzuk föl a megmosott és kimagozott uborkát és felezzük a koktélparadicsomot. Vágjuk finomra a petrezselyem zöldet. Keverjünk össze mindent a kihűlt kuszkusszal.
  3. Végül egy serpenyőben pirítsuk meg a csirkemelleket egy kevés olajon. Tálaljuk a kuszkusz salátát a csirkemellel.