Kuszkusz saláta merguez kolbásszal a Saláták kategóriában
Egy széles, és nehéz aljú lábosban forrósítsunk föl egy kevés olíva olajat. Adjuk hozzá a kuszkuszt és pirítsuk meg rajta egy kicsit. Öntsük föl forró vízzel és adjuk hozzá a Knorr levesalapot. Jól keverjük el, hogy olvadjon fel.
Zárjuk el a gázt és fedjük le az edényt. Hagyjuk kb. 15 percig begőzölődni a kuszkuszt.
Ezalatt mossuk meg és vágjuk fel a paradicsomokat. Aprítsuk fel a zöldfűszereket.
Közben egy serpenyőben megsüthetjük a kolbászokat is. (A merguez kolbász egy észak-afrikai kolbász, marha-, vagy birkahúsból készül. )
Ha kész a kuszkusz, akkor egy villával lazítsuk fel, hogy a szemek álljanak külön egymástól.Ha már langyos, akkor elkeverhetjük benne a paradicsomokat és a zöldfűszereket is. Ízesítsük citromlével, frissen őrölt fekete borssal és ízlés szerint még egy kis sóval. Tálaljuk a kuszkusz salátát a kolbászkákkal és mentás joghurttal.