Kuszkusszal és feta sajttal töltött paradicsom mentával
Kuszkusszal és feta sajttal töltött paradicsom mentával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 8 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • olajbogyó - 1 evőkanál
  • menta - 1 csokor
  • feta sajt - 100 gramm
  • piros paprika - 1 darab
  • sárga paprika - 1 darab
  • kuszkusz - 100 gramm

Elkészítés:

  1. A paradicsomot forrázzuk le egészben. Ezután húzzuk le a héját úgy, hogy megmaradjon rajta a levélnyél. Vágjuk le a paradicsom "kalapját" és egy kiskanál, vagy egy kés segítségével kaparjuk ki a húsát.
  2. Készítsünk 1,5 dl zöldséglevet a leveskockából. Forraljuk fel a levest, öntsük le a kuszkuszt, takarjuk le alufóliával és tegyük félre 5 percre.
  3. Aprítsuk fel a mentát, a paprikát vágjuk kockára és pirítsuk át margarinon.
  4. A kuszkuszhoz tegyük hozzá a mentát, az olajbogyót, az átpirított paprikát és citromlevet. Esetleg borsozzuk meg, ha szükséges.
  5. Az egészbe keverjük bele feta sajtot, keverjük át és töltsük meg a paradicsomokat, majd azokat fedjük be a korábban levágott "kalapjaival".
  6. Ezután tegyük 190 fokra melegített sütőbe és kb. 10 percig süssük.