Feltöltve:

Kuszkusszal és feta sajttal töltött paradicsom mentával

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

paradicsom8 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
olajbogyó1 evőkanál
menta1 csokor
feta sajt100 gramm
piros paprika1 darab
sárga paprika1 darab
kuszkusz100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A paradicsomot forrázzuk le egészben. Ezután húzzuk le a héját úgy, hogy megmaradjon rajta a levélnyél. Vágjuk le a paradicsom "kalapját" és egy kiskanál, vagy egy kés segítségével kaparjuk ki a húsát.

  2. 2. lépés

    Készítsünk 1,5 dl zöldséglevet a leveskockából. Forraljuk fel a levest, öntsük le a kuszkuszt, takarjuk le alufóliával és tegyük félre 5 percre.

  3. 3. lépés

    Aprítsuk fel a mentát, a paprikát vágjuk kockára és pirítsuk át margarinon.

  4. 4. lépés

    A kuszkuszhoz tegyük hozzá a mentát, az olajbogyót, az átpirított paprikát és citromlevet. Esetleg borsozzuk meg, ha szükséges.

  5. 5. lépés

    Az egészbe keverjük bele feta sajtot, keverjük át és töltsük meg a paradicsomokat, majd azokat fedjük be a korábban levágott "kalapjaival".

  6. 6. lépés

    Ezután tegyük 190 fokra melegített sütőbe és kb. 10 percig süssük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Chili con carne nyári zöldségekkel

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Őszi zöldséges torta

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Őszi paradicsomos zöldségragu

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0

Caponata

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1

Brokkolis, sajtos rétes

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1

Zöldséges chili feta sajttal

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csicseriborsó spenóttal

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hagymás pirított újkrumpli

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis burgonya

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Fehér spárga hollandi mártással

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Spárga máltai mártással

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2

Spárga hollandi mártással

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0