Feltöltve:

Kürtőskalács házilag

timer 995
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej2.5 dl
tojás + 2 tojássárgája2 egész
cukor2 evőkanál
szárított élesztő1 csomag
kristálycukor1 darab
olaj1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgájákat is keverd hozzá. A tejet langyosítsd meg, és azt is add hozzá, végül gyúrd össze az egészet. Amikor már elválik az edény falától, öntsd hozzá a megolvasztott margarint, és nagyjából tíz percig dagaszd.
Ezután fedd le egy tiszta konyharuhával, és egy óra alatt keleszd a duplájára.

2. lépés

Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorj nagyjából két centiméter vastag csíkokat, és az alufóliával bevont, beolajozott nyársakra spirál alakban tekercseld fel őket.
Ha nincs kürtőskalácsfád, egyszerűen fogj néhány üres sörösdobozt, vond be alufóliával, olajozd meg őket, és tekerd fel rájuk a tésztát. A tészta két végét nyomd össze a mellette lévő sorral, nehogy leváljon a dobozról. A nyújtódeszkát lisztezd be újra, és óvatosan görgesd rajta ide-oda a nyársat, így egyenletes vastagságú lesz a tészta, és nem lesz benne rés.

3. lépés

Ízlésed szerint kristálycukorba, fahéjba, dióba vagy kakaóporba forgasd bele a nyársakat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a kürtőskalácsokat pedig állítsd egy tepsire, így told be a sütőbe. Körülbelül 10-15 perc alatt elkészülnek, de nem árt, ha néhány percenként megforgatod őket, hogy mindenhol egyenletesen süljenek meg.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem