1. lépés
A hozzávalókat tegyük bele a kenyérsütő gépbe, és a dagasztó programot indítsuk el. Én így tudtam megoldani a kürtös kalács szép egyenletes sütését, ha az őzgerinc formára tekerem rá. Tehát előkészítek 2 db őzgerincformát, a hátulját jól megvajazom vagy sütőmargarinozom. Ha elkészült a tészta, és a duplájára kelt, a kelttésztát félbe vágom, és külön-külön hosszú csíkokra sodrom. Most az őzgerincformákat összefogom, és szorosan rátekerem a tésztát spirál alakban, utána a másikat. A formákat erősen többször átforgatjuk hogy jól lelapuljon a tészta, mintha a nyújtófával dolgoznánk. A két forma ahol összeér, elvágjuk a tésztát, még egy kicsit rányomjuk a tésztát a formára (kézzel), vízzel kicsit megkenjük és kristály cukorral megszórjuk. 165 fokos légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük. Félidőben olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal locsoljuk meg, és még egy kevés kristály cukrot szórjunk rá.
Hozzászólások