Feltöltve:

Különleges túrótorta

timer 130
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

őrölt fahéj1 teáskanál
tojássárgája1 darab
porcukor5 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
finomliszt15 dekagramm

Töltelék

őrölt fahéj1 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag
reszelt narancshéj1 darab
reszelt citromhéj1 kevés
finomliszt2 evőkanál
tojás2 darab
kristálycukor25 dekagramm
tejföl2 dl
ricotta40 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, és cipóvá formázva félórára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig elősütjük, azután a formában hagyjuk kihűlni. A krémet a tésztára simítjuk, és 160 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. A tejfölt kikeverjük a maradék cukorral meg a fahéjjal. A torta tetejére simítjuk, és 180 fokon további 10 percig sütjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Töltelék: a ricottát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, és robotgéppel simára keverjük. Belekeverünk 15 dkg cukrot, hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a vaníliás cukrot. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem