Feltöltve:

Különleges almás pite

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt300 gramm
cukor1 evőkanál
1 csipetnyi
puha Rama175 gramm
víz6 evőkanál

Töltelék

alma1 kilogramm
cukor115 gramm
barna cukor50 gramm
liszt2 evőkanál
sárgabaracklekvár2 evőkanál
citrom reszelt héja és leve1 darab
szerecsendió1 teáskanál
friss, reszelt gyömbér3 gramm
fahéj1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához összekeverem a cukrot, lisztet, sót és a puha Ramát. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta, majd hűtőbe teszem kb fél órára. Az almákat meghámozom, kimagozom, és vékony szeletekre vágom, meglocsolom a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, gyömbért, fahéjat, lisztet összekeverem egy tálba, és hozzáadom az almát. Ramával kikenek egy 24 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. A tésztát elfelezem, egyik felét kinyújtom és a formába teszem, (a szélét is kibélelem a tésztával). Megkenem a sárgabaracklekvárral. Ezután hozzáadom az almákat, úgy, hogy középen több legyen, majd a maradék tésztát is kinyújtom és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tészta rács szép barna nem lesz. Mielőtt készre sülne megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe és készre sütöm.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem