Kukoricasaláta
Kukoricasaláta
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • kukorica - 75 dekagramm
  • Globus Majonéz - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A konzerv kukoricáról öntsük le a levét, és egy szűrőben mossuk át hideg vízzel. A mélyhűtöttet tegyük szűrőbe és jól forrázzuk le. Ha friss kukoricából készítjük, tisztítsuk meg, és bő sós vízben főzzük épp, hogy puhára. Ha túlfőzzük, szétmállik a szószban. Főzés után hűtsük le hideg vízzel, és egy tálban talpára állítva késsel vágjuk le róla a szemeket.
  2. A tálaláshoz tervezett edényben keverjük össze a majonézt és a tejfölt. Tegyük bele az alaposan lecsöpögtetett kukoricát, és keverjük össze.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha édeskésebben szeretjük, tegyünk hozzá kevés porcukrot.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek.