tejföl | 1 dl |
---|---|
kukorica | 75 dekagramm |
Globus Majonéz | 20 dekagramm |
Kukoricasaláta a Saláták kategóriában
A konzerv kukoricáról öntsük le a levét, és egy szűrőben mossuk át hideg vízzel. A mélyhűtöttet tegyük szűrőbe és jól forrázzuk le. Ha friss kukoricából készítjük, tisztítsuk meg, és bő sós vízben főzzük épp, hogy puhára. Ha túlfőzzük, szétmállik a szószban. Főzés után hűtsük le hideg vízzel, és egy tálban talpára állítva késsel vágjuk le róla a szemeket.
A tálaláshoz tervezett edényben keverjük össze a majonézt és a tejfölt. Tegyük bele az alaposan lecsöpögtetett kukoricát, és keverjük össze.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha édeskésebben szeretjük, tegyünk hozzá kevés porcukrot.
Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek.