Kukoricás zöldségleves
Kukoricás zöldségleves
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 200 milliliter
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • szegfűbors - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Konzerv kukorica - 2 darab
  • póréhagyma - 0.25 darab
  • szemes fehér bors - 4 mag
  • krumpli - 2 darab
  • leveshús - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Tegyük egy fazékba és öntsük le a felkockázott húst és a tisztított, felkarikázott répákat, zöldséget két liter hideg vízzel, forraljuk fel. Szedjük le a keletkezett habot
  2. Adjuk hozzá a Knorr tyúkhúsleves-kockákat és a fűszereket. A krumplit vágjuk kockákra, és adjuk a leveshez a főzés félidejében.
  3. Főzzük az egészet kb. 1,5 órát míg intenzív ízű húslevest kapunk.
  4. Vágjuk fel a hagymát vékony szeletekre, és pirítsuk meg olívaolajon. Szűrjük le a kukoricát, adjuk a hagymához és pirítsuk együtt egy kicsit. Ezután adjuk a pirított hagymát és kukoricát az alapléhez, és főzzük még kb. pár percig
  5. A végén adjuk hozzá a tejfölt, ízesítsük borssal és tálaljuk.