Kukoricás sütőtökkrémleves
Kukoricás sütőtökkrémleves
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • Rama Classic - 3 dekagramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • tejszín - 1 dl
  • sütőtök - 60 dekagramm
  • szárított bazsalikom - 1 teáskanál
  • friss bazsalikom - 1 csokor
  • konzerv csemegekukorica - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. Készítsünk levesalapot 1,2 liter vízből és 2 leveskockából. A sütőtököt meghámozzuk, felszeleteljük és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a margarinon megdinszteljük.
  2. Beletesszük a sütőtökdarabokat, a levesalappal felengedjük, és beleszórjuk a szárított bazsalikomot. Fedő alatt kis lángon 15 percig főzzük. Ha megpuhult, levével együtt turmixgépben pürésítjük.
  3. A fazékba visszaöntve belekeverjük a tejszínt, a kukoricát és egy csipet borsot. Finomra vágott friss bazsalikommal meghintve tálaljuk.