Kukoricalisztes sós pogácsa
Kukoricalisztes sós pogácsa
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person16 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • víz - 3 dl
  • bors - 1 teáskanál
  • liszt - 25 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • kukoricaliszt - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vizet felforraljuk. A kukoricalisztet hőálló tálba tesszük, és leforrázzuk a vízzel, majd fakanállal jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a Rama margarint, a sót, a borsot és a teljes kiőrlésű lisztet. Összedolgozzuk, ha nagyon kemény, adhatunk még hozzá vizet.
  3. Hideg helyen, hűtőben letakarva legalább 1/2 órán át pihentetjük, mert ha hideg a tészta, könnyebb formázni.
  4. Pihentetés után ujjnyi vastag és kb. 5 centi átmérőjű pogácsákat formázunk belőle, a tetejét késsel bevagdossuk és sütőpapíron, vagy Rama margarinnal megkent tepsiben kis lángon megsütjük.