Kukoricaleves
Kukoricaleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • sajt - 4 dekagramm
  • burgonya - 2 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 1 darab
  • olíva olaj - dl
  • zellerszál zölddel - 2 darab
  • Konzerv kukorica - 20 dekagramm
  • póréhagyma - 1 darab
  • zöld paprika - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • 20%-os tejföl - 2 dl

Elkészítés:

  1. Egy lábosban melegítsük fel az olajat és a margarint, dobjuk rá a kockára vágott hagymát és az zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát és a szeletekre vágott pórét. Pirítsuk néhány percig együtt.
  2. Öntsük fel vízzel, forraljuk fel és adjuk hozzá a Knorr Tyúkhúsleves-kockát és a burgonyát. Főzzük addig amíg a burgonya megpuhul.
  3. Miután megfőtt tegyük bele a konzerv kukoricát.
  4. Dúsítsuk tejföllel, forraljuk ki. Tálalásnál szórjuk meg reszelt sajttal.