sárgarépa | 1 darab |
---|---|
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 csomag |
petrezselyemzöld | 0.5 csokor |
liszt | 2 evőkanál |
szárított gomba | 6 darab |
fehérrépa | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
kapor | 1 csokor |
póréhagyma | 1 darab |
hagyma | 1 darab |
vaj | 1 teáskanál |
tojásfehérje | 1 darab |
kukoricadara | 2 darab |
liba | 1 darab |
Kukoricadarával töltött liba a Főételek kategóriában
A lemosott libát dörzsöld be Knorr szárnyas fűszerrel kívülről és belülről is. A fűszernövényeket aprítsd fel.
A megtisztított zöldségekből és a korábban beáztatott gombából készíts alaplevet a Knorr zöldségleves kocka hozzáadásával. Ha megfőtt, vedd ki a gombákat és aprítsd fel, majd önts le 650 ml alaplevet.
Öntsd le a libát 500 ml alaplével, ad hozzá egy kanál vajat, egy kiskanál kaprot és petrezselyemzöldet és forrald fel.
A darát keverd el a tojásfehérjével és főzd meg a gombával főtt lében.
A töltelékkel töltsd meg a libát, varrd össze és tedd kikent sütőformába. Süsd kb. 4 órát a sütőben, időnként locsold meg a keletkezett mártással.
A sütés után a mártáshoz adj lisztet, egészítsd ki a megmaradt alaplével, forrald fel és tálald a libához.