Kukorica kásás és rizses házi hurka a Főételek kategóriában
Szabadban felteszünk egy üstbe vizet forrni, beletesszük a megpucolt húsokat, és addig főzzük, amíg le nem válik a hús a csontról. Akkor szűrőkanállal kiszedjük a húsokat és kihűtjük. (ezt a levet hívjuk abalének, amiben megfőttek az alapanyagok). A hagymát apróra vágva zsíron megsütjük.
Ha kihűlt a hús, kicsontozzuk és közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk a sült hagymával együtt. A ledarált húst jól összekeverjük, ketté osztjuk és külön ládába tesszük. Az egyik rizses, a másik kásás hurka lesz.
A rizsesbe belerakjuk a rizst és a fűszereket és ebbe rakjuk a majorannát. Abalével lazítjuk.
A másikba belerakjuk a kukoricadarát, a fűszereket és a csombort, jól összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell még fűszerezzük és a végén beleöntjük a vért, majd újra jól összekeverjük.
A megtisztított bélbe töltjük hurkatöltővel az anyagot, a bél végét zsinórral jól megkötjük és az abalében megabáljuk.