Krupnik (Lengyel árpagyöngy leves gombával) a Levesek kategóriában
Elkészítés
1. lépés
A gombát öblítsük át és áztassuk be fél órára kézmeleg vízbe. Majd főzzük 5 percet kb. 3 dl vízben. Ezután vágjuk kockákra. A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
2. lépés
Forraljunk föl 1.7 liter vizet. Oldjuk fel benne a leveskockákat. Öblítsük le az árpagyöngyöt és tegyük egy fazékba. Öntsük rá a húslevest.
3. lépés
Kb. 20 perc főzés után adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és főzzük puhára.
4. lépés
Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a leveshez a gombával és a gombás főzőlével együtt. Pár percig főzzük, majd ízesítsük Knorr Delikáttal. Tálaljuk azonnal, díszítsük apróra vágott petrezselyemzölddel.