Krumplis, tejfölös pogácsa
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • közepes krumpli - 4 darab
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • liszt (annyi, amennyit felvesz) - 0.5 kilogramm
    • tejföl - 1 pohár
    • instant élesztő vagy 2,5 dkg friss élesztő - 1 csomag
    • cukor - 1 csipetnyi
    • só - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A krumplit meghámozva és felkockázva megfőzzük. Ha kész összetörjük és kihűtjük. A lisztbe elkeverjük az instant élesztőt és a sót, majd a főtt krumplit jól összedolgozzuk a lisztes keverékkel, a Ramával, a tejföllel és egy tojással. Meleg helyen kb fél-egy órát kelesztjük. Ha megkelt átgyúrjuk, kétszer-háromszor hajtogatjuk, végül centi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojással lekenjük és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.