Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • krumpli - 5 nagy
    • élesztő - 1 egész
    • tej - 1 dl
    • cukor - 1 kis
    • finomliszt - 0.5 kilogramm
    • étolaj - 1 darab
    • só - 1 kevés

    Tetejére

    • tejföl - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Öt nagy krumplit héjában megfőzünk, majd a héját leszedjük és villával áttörjük a krumplit.
    2. Az 1 dl tejet pici cukorral meglangyosítjuk mikróba, vagy gázon, majd belekeverjük az egész élesztőt, letakarjuk kb. 5 percre, amíg az élesztő felfut. Az élesztős keveréket, a krumplit és a pici sót összegyúrjuk 1/2 kg liszttel.
    3. Ujjnyi vastagra kisodorjuk, majd kávés pohárral, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kb. 1/2 órát letakarva konyharuhával a deszkán kelesztjük.
    4. Forró olajban, serpenyőben, nagyon kevés olajjal, hogy csak félig lepje el, kisütjük.
    5. Tejföllel megkenve a tetejét lehet kínálni.