Krumplis pogács
Krumplis pogács
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 12 dekagramm
  • főtt, áttört burgonya - 30 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • cukor - 2 kávéskanál
  • tej - 3 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • só - 1 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet a Ramával és a burgonyával eldörzsöljük. Hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, a sót és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk és fél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.