Feltöltve:

Krumplis lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt40 dekagramm
1 darab
tej2 dl
cukor2 dekagramm
élesztő5 dekagramm
Ráma12 dekagramm

Töltelék

közepes nagyságú (öreg) krumpli1 kilogramm
Ráma10 dekagramm
tojás1 darab
1 darab
csomag apróra vágott kapor1 nagy

Elkészítés

1. lépés

40 dkg lisztből, sóval, 2 dl tejjel, 2 dkg cukorral, felfuttatott 5 dkg élesztővel kelt tésztát készítünk. 10 dkg zsírt, vagy 12 dkg Ramát felolvasztva hozzádolgozunk. Kelesztjük, nyújtjuk és kb. 25x40 cm-es Ramával kikent tepsibe helyezzük. Töltelék: 1 kg közepes nagyságú (öreg) krumplit megfőzünk, áttörünk, 10 dkg Ramával, tejjel, 1 db tojással, sóval ízesítve simára keverjük. Ezután belekeverünk egy nagy csokor apróra vágott kaprot. A tepsiben is kelt, pihentetett tésztára tesszük, megkenjük tojássárgával, majd közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem