olaj | 2 evőkanál |
---|---|
burgonya | 40 dekagramm |
póréhagyma | 10 dekagramm |
sertéskaraj | 30 dekagramm |
gomba | 15 dekagramm |
kaliforniai paprika | 1 darab |
Knorr Vadas alap | 1 csomag |
baconszalonna | 10 dekagramm |
Krumplis vadas a Főételek kategóriában
Előkészítjük a zöldségeket: a krumplit meghámozzuk, centis kockákra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük, a paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk. A sertéshúst felszeleteljük, megborsozzuk, enyhén sózzuk és forró olajban megsütjük, félretesszük, melegen tartjuk.
A felcsíkozott baconszalonnát megpirítjuk és hozzádobjuk a hagymát majd a paprikát a krumplit és végül a gombát. 10 perc alatt megpirítjuk őket, majd az egészet felöntjük a 5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Vadas alappal. Kevergetve felforraljuk, 3 perc alatt készre főzzük. A karajszeletekre vagy mellé tálaljuk a ragut.