Krumplis tészta
Krumplis tészta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • burgonya - 50 dekagramm
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 2 darab
  • napraforgó étolaj - 2 evőkanál
  • fodros kocka tészta - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Ezalatt a hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. A megfőtt burgonyát szűrőkanállal lecsepegtetve a hagymához adjuk, és a krumpli forrásban levő főzővizében kifőzzük a tésztát.
  3. Ezalatt a burgonyát durvára törjük krumplinyomóval, hozzáadjuk a leveskockákat, jól elkeverjük, majd hozzádobjuk a kifőtt tésztát. Hogy ne legyen túl száraz, kevés főzőlével kevergetve átmelegítjük.
  4. Kevés finomra vágott petrezselyemmel még pikánsabbá tehetjük. Tejföllel is kínálhatjuk.