Krumplis tészta
Krumplis tészta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • burgonya - 70 dekagramm
  • tészta - 30 dekagramm
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük és egy tálba tesszük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük és még melegen krumplitörővel áttörjük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, majd aprítjuk.
  5. Egy nagyobb lábasba a vöröshagymát margarinon aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Kicsit összepirítjuk, majd az összetört burgonyát belekeverjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá olajat.
  6. Ezután óvatosan belekeverjük a kifőtt tésztát. Ízlés szerint sózzuk.