Krumplis-sajtos pogácsa a Előételek kategóriában
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszteket egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a sót. Felkockázzuk a Rama margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, az 1 egész tojást és egy tojássárgát, majd a törtkrumplit, valamint a reszelt sajt felét. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Kb. 3/4 órára letakarjuk konyharuhával és pihenni hagyjuk.
Ezután átgyúrjuk, majd kinyújtjuk enyhén lisztezett gyúródeszkán és hajtogatjuk: képzeletben elosztjuk függőlegesen 3 felé és behajtjuk jobbról, majd balról, végül vízszintesen is félbehajtjuk. Hagyjuk pihenni 10 percet. Ismét kinyújtjuk és megismételjük a hajtogatást. Végül 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel finoman bevagdossuk a tetejét kockásra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lekenjük a pogácsák tetejét az enyhén felvert tojásfehérjével és megszórjuk a maradék sajttal.
210 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.