Feltöltve:

Krumplis muszaka

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
kakukkfű1 teáskanál
olaj1 evőkanál
tejszín2 dl
Delikát ételízesítő2 teáskanál
hagyma1 darab
darált sertéshús500 gramm
krumpli1 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük egy kis Delikáttal és kakukkfűvel. Kevergetve pirítsuk, míg a levét elfövi. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.

2. lépés

Közben hámozzuk meg a krumplit és vágjuk nagyon vékony szeletekre. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és fektessünk le rá 2 réteg krumpliszeletet. Ízesítsük közben Delikáttal.

3. lépés

Ezen oszlassuk el a darált húst, majd tegyünk rá még két réteg krumpliszeletet, amelyet szintén Delikáttal ízesítsünk.

4. lépés

Közben keverjünk ki egy tojássárgáját tejszínnel. Öntsük a krumplira, hogy mindenhová jusson. Tegyük 160 fokos sütőbe és süssük kb. 45-50 percig, illetve addig, míg a krumpli megpuhul.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem