Krumplis kenyér a Előételek kategóriában
A langyos vízbe tegyünk cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt.
A langyos krumplit törjük át (akár villával).
Az összes hozzávalót tegyük egy nagy tálba.
Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, ruganyos, közepesen kemény állagú kell, hogy legyen.
Tiszta konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten kelesszük dupla térfogatúra.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra (gázsütőn a közepesnél kicsit melegebb fokozat).
A megkelt tésztát néhány gyors mozdulattal gyúrjuk át, formázzuk kenyér alakúra, vagy két cipóra. Éles késsel vágjuk 2-3 mély vágást a tésztában.
Sütőpapíron tepsiben, vagy papírral kibélelt tégla formában kelesszük másodszor is kb. 10 percig. Vizes tenyérrel simogassuk át a tetejüket.
Süssük 45-50 percig. Tűpróbával vagy a kéreg kopogtatásával megállapíthatjuk, hogy kész.