Krumplis gánica gazdagon salátával a Saláták kategóriában
A burgonyát meghámozzuk és karikára felszeleteljük. Annyi sós vízben amennyi ellepi feltesszük főzni.
Ugyanakkor egy lábasban a lisztet is feltesszük pirítani.
Lassú tűzön addig pirítjuk amíg a burgonya megfőtt.
Leszűrjük a burgonyát és a lisztre borítjuk és a krumpli törővel egyszerre a lisztbe forgatva megtörjük. Meglocsoljuk a burgonya főző levével. Egy egyenes főzőkanállal apró darabokra vágjuk.
A zsíron megpirítjuk a húsos szalonnát és rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra kockázott főtt sonkát.
A burgonyás masszát egy tepsibe borítjuk és ráöntjük a szalonnás sonkás hagymát.
Átforgatjuk és 170 C fokos sütőben 15 percig pirítjuk.
A fejes salátát megmossuk leveleire szedve. Ecetből, vízből cukor hozzáadásával saláta levet készítünk és beleforgatjuk a salátákat.
Ezt tálaljuk a gánica mellé amit tálaláskor egy kis tejföllel meglocsolunk.