Krumplipuffancs
Krumplipuffancs
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • tej - 3 dl
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • finomliszt - 5 dekagramm
  • Globus Majonéz - 2 evőkanál
  • Globus Mustár tubus - 1 evőkanál
  • Knorr Burgonyapüré - 110 gramm
  • tömlős sajtkrém - 100 gramm
  • szárított élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. 2 dl tejben keverjük el a tojásokat, adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, és reszelt fokhagymát.
  2. Öntsük hozzá a burgonyapürét, dolgozzuk jól össze, és hagyjuk állni pár percig, hogy jól megszívja magát a por.
  3. Eközben készítsünk kovászt: 1 dl langyos tejben keverjük el a cukrot, élesztőt és 2 tk lisztet. Adjuk a krumplis masszához, és 2-3 ek liszttel összedolgozva készítsünk formázható tésztát.         A krémsajtot keverjük el a majonézzel, mustárral és a finomra vágott petrezselyemmel, és tegyük hűtőbe.
  4. A tészta masszából formázzunk 3-4 cm átmérőjű golyókat (kb. 16-18 darab).  A golyókat közepesen forró olajban kb. 15 perc alatt süssük készre.
  5. Tálalhatjuk is a puffancsokat a mártogatóssal.