fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 2 darab |
cukor | 1 teáskanál |
tej | 3 dl |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
finomliszt | 5 dekagramm |
Globus Majonéz | 2 evőkanál |
Globus Mustár tubus | 1 evőkanál |
Knorr Burgonyapüré | 110 gramm |
tömlős sajtkrém | 100 gramm |
szárított élesztő | 1 csomag |
Krumplipuffancs a Főételek kategóriában
2 dl tejben keverjük el a tojásokat, adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, és reszelt fokhagymát.
Öntsük hozzá a burgonyapürét, dolgozzuk jól össze, és hagyjuk állni pár percig, hogy jól megszívja magát a por.
Eközben készítsünk kovászt: 1 dl langyos tejben keverjük el a cukrot, élesztőt és 2 tk lisztet. Adjuk a krumplis masszához, és 2-3 ek liszttel összedolgozva készítsünk formázható tésztát. A krémsajtot keverjük el a majonézzel, mustárral és a finomra vágott petrezselyemmel, és tegyük hűtőbe.
A tészta masszából formázzunk 3-4 cm átmérőjű golyókat (kb. 16-18 darab). A golyókat közepesen forró olajban kb. 15 perc alatt süssük készre.
Tálalhatjuk is a puffancsokat a mártogatóssal.