Feltöltve:

Krumplin sült libamájas szűzérme

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl2 dl
olaj2 dl
őrölt szerecsendió teáskanál
burgonya1 kilogramm
liszt10 dekagramm
pirospaprika2 evőkanál
sertésszűz60 dekagramm
hízott libamáj20 dekagramm

Krumplin sült libamájas szűzérme a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Krumplin sült libamájas szűzérme elkészítés 1. lépés képe

50 dkg burgonyát félig megfőzzük meg tisztítjuk és karikára vágjuk. A szűzpecsenyét jó ujjnyi szeletekre szeljük, paprikával kevert lisztbe forgatjuk és felhevített étolajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük.

2. lépés

Krumplin sült libamájas szűzérme elkészítés 2. lépés képe

A libamájat felszeleteljük és egy perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

3. lépés

50 dkg burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonya nyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, 5 dkg Rama margarint, a szerecsendiót és ízlés szerint sózzuk

4. lépés

Krumplin sült libamájas szűzérme elkészítés 4. lépés képe

Rama margarinnal kikent sütőedénybe belerakjuk a felkarikázott burgonyát.

5. lépés

Krumplin sült libamájas szűzérme elkészítés 5. lépés képe

Minden burgonyára teszünk egy kisütött szűzérmét.

6. lépés

Krumplin sült libamájas szűzérme elkészítés 6. lépés képe

Ráhelyezünk minden szűzérmére egy libamáj szeletet.

7. lépés

Krumplin sült libamájas szűzérme elkészítés 7. lépés képe

A tetejére kanalazunk a burgonyás masszából.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem