Krumplileves
Krumplileves
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • burgonya - 30 dekagramm
  • fehérrépa - 8 dekagramm
  • paprika - 1 darab
  • zeller - 5 dekagramm
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 1 darab
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apróra, a burgonyát kockázzuk fel, a zöldségeket karikázzuk fel.
  2. Egy lábasban hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre.
  3. Húzzuk le a tűzhelyről, és szórjuk meg pirospaprikával.
  4. Tegyük bele a megpucolt és vékony karikákra felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, kockázott burgonyát, forgassuk jól össze, öntsük fel vízzel (kb 1L) és tegyük vissza főni.
  5. Ízesítsük sóval, borssal, Delikát ételízesítővel.
  6. Tegyünk bele 1 db Knorr Gulyásleves kockát.
  7. Ízlés szerint tehetünk bele csípőspaprikát is.
  8. Ha felforrt a víz, tegyük takarék lángra és még főzzük kb. 20 percig,.
  9. Ha kezd puhulni a zöldségünk, tegyük bele a levesbe a kis csokor petrezselymet, valamint a TV paprikát úgy, hogy bevagdostuk annak oldalát
  10. Ha minden megfőtt, kész a levesünk